NIEUWS HONK & SOFTBALVERENIGING URBANUS


 

TREURIGE DAG VOOR DE CLUB

chris kaartje klein


Op 21/2/2023 hebben wij het overlijden van Chris Ninteman te horen gekregen.

 

Chris was samen met Astrid het vaste gezicht van de kantine.
We hebben vele jaren samen met hem kunnen lachen en genoten van al het prachtige honkbal en softbal wat gespeeld werd.

Helaas heeft hij het gevecht in zijn ziekte verloren en is Chris niet meer onder ons.

Mocht je een bericht willen achter laten voor Chris zijn nabestaanden kan je hier het condoleanceregister online invullen. 
LANDELIJKE BEEBALLDAG GROOT SUCCES!


Persbericht NHD

HBSV Urbanus trotse gastheer Landelijke Beeball Dag: jeugd heeft de toekomst

Honkbalkabouters slaan hun slag

ZWAAG - Meer dan honderd jonge honkballertjes verzamelden zondag in alle vroegte op de velden van HBSV Urbanus in Zwaag voor de landelijke Beeball Dag. Met een sportief fanatisme slaan ze in een minicompetitie heel wat balletjes weg.

“Wat het kaboutervoetbal is voor voetbal, is Beeball voor honkbal”, vertelt voorzitter Martin van Drunen. “Beeball stimuleren is een van de pijlers van ons ledenbeleid. Daarom zijn we blij en trots dat we deze landelijke Beeball Dag mogen organiseren. De jeugd heeft tenslotte de toekomst.”

Hoewel veel belangstelling langs de lijn natuurlijk is toe te juichen zijn er in verband met de richtlijnen van de RIVM maatregelen getroffen. “Het aantal volwassen bezoekers hebben we geprobeerd in te perken en we hebben meer ruimte tussen de speelvelden gecreëerd. We weten uit ervaring dat de jonge spelers, tussen de vijf en de negen jaar, in de regel niet bij de vereniging douchen. Die ruimtes hebben we dichtgelaten. De toiletten en de kantine zijn wel open. Het verloopt goed, iedereen houdt zich aan de regels.”

 

 


 
NOOIT MEER SPONSORKLIKS VERGETEN VOOR URBANUS

 

Het gebeurt iedereen wel eens. Voor je het weet heb je online een bestelling gedaan en kom je er daarna pas achter dat je het ook via SponsorKliks had kunnen, nee, had moeten doen. Balen. Want daar loopt Urbanus weer "gevonden geld" mis! Euro's die Urbanus goed had kunnen gebruiken.

Eén van de meest effectieve methoden om SponsorKliks niet meer te vergeten is het installeren van de zogenaamde SponsorKliks Bestelknoppen.Het gebeurt iedereen wel eens. Voor je het weet heb je online een bestelling gedaan en kom je er daarna pas achter dat je het ook via SponsorKliks had kunnen, nee, had moeten doen. Balen. Want daar loopt Urbanus weer "gevonden geld" mis! Euro's die Urbanus goed had kunnen gebruiken.

Eén van de meest effectieve methoden om SponsorKliks niet meer te vergeten is het installeren van de zogenaamde SponsorKliks Bestelknoppen.

Binnen enkele seconden voeg je jouw favoriete webwinkels toe aan je internetbrowser. Je hoeft dan in het vervolg niet eerst naar de SponsorKlikspagina van HBSV Urbanus.

Dat scheelt Urbanus aanzienlijk in de sponsorinkomsten. Want na verloop van tijd weet je niet beter dan dat je alleen nog maar via deze bestelknoppen bestelt!


En zeker nu de piekmaanden eraan zitten te komen, met Black Friday (29 november), Sinterklaas en Kerst, kan Urbanus daar financieel enorm van profiteren.

Bekijk hier de korte uitlegvideo voor Google Chrome. En hier voor Firefox. Voor andere internetbrowsers geldt een vergelijkbare procedure.

Neem daarom de kleine moeite en verander jouw bestelpatroon, het liefst nog voor de aankomende feestmaanden of beter, vandaag nog!

 

 


 

MARTIN VAN DRUNEVELD    ERELID URBANUS

Wegens zijn jarenlange verdiensten voor onze vereniging is onlangs voorzitter Martin van Drunen benoemt tot erelid.
Die bekendmaking werd gedaan op dinsdag 3 april jl., vlak voordat wethouder Ben Tap onder grote belangstelling officieel het eerste openbare BeeBall kunstgrasveld in Nederland opende, gelegen tussen de basisscholen Pontonnier en Tweemaster.

Martin, het is je gegund.

 

 


 

SPELENDERWIJS VAN BEELDSCHERM  NAAR BEEBALL

Dinsdag 3 april opende sportwethouder Ben Tap het allereerste openbare kunstgras beeball-veld in Nederland.
Het ligt tussen twee basisscholen (De Tweemaster en De Pontonnier) in Hoorn, op een openbare speelruimte. BeeBall is voor honkbal wat kabouter- en F-voetbal is voor voetbal. Het kunstgrasveld is gerealiseerd door de Gemeente Hoorn in samenwerking met de Hoornse honkbalvereniging Urbanus, met de bedoeling om kinderen ook de sport BeeBall te laten spelen buiten de vereniging.

Opening 1e openbare kunstgras beeball veld in Nederland.
Spelenderwijs kennismakenHet veld is geheel van kunstgras, zodat het het hele jaar door gebruikt kan worden. Urbanus-voorzitter Martin van Drunen: "We hebben bewust gekozen voor beeball. BeeBall is zodanig ingericht dat kinderen spelenderwijs leren hoe je moet honkballen. Door het veld juist buiten de vereniging en vlakbij scholen aan te leggen kunnen kinderen in hun eigen tijd en tijdens bijvoorbeeld de gymles honkballen. Zo bieden we kinderen de mogelijkheid om te ontdekken hoe leuk teamsport voor hen kan zijn zonder de verplichtingen van een direct lidmaatschap. Als ze er lol in hebben kunnen ze bij uiteraard onze vereniging verder gaan. "Tevens geeft een door de gemeente Hoorn en HBSV Urbanus aangestelde Combinatie functionaris al de afgelopen twee jaar les aan groep 3 en 4 van de Basisscholen in Hoorn, dit jaar zelf bij 26 scholen in totaal 180 uur.

ProefNet als de Cruyff Courts start dit initiatief als een proef. (Persoon), leerkracht van (basisschool): "Juist door samen te werken met de gemeente en met HBSV Urbanus bundelen we onze expertise in omgaan met kinderen met die van een honkbalclub en het beleid van de gemeente om jeugdsport te stimuleren. Wij zien dit als een ideale mogelijkheid om kinderen te leren dat buiten sporten minstens zo leuk is als gamen en net zo leerzaam is als sociale vaardigheden opbouwen. Honkbal staat bekend als een echte familiesport, met actief betrokken ouders (die vaak zelf ook spelen) en een stimulerende leer-omgeving. HBSV Urbanus heeft bovendien al de nodige jaren ervaring opgebouwd in het 'wegleren' van honkbal aan kinderen. Ons schoolaanbod wordt er bovendien door uitgebreid en verrijkt!"

Martin van Drunen vult aan: "Wij gaan ook onze beeballers op het veld laten trainen en gaan ook openbare trainingen verzorgen, waraan ieder kind kan meedoen. Zo laten wij in de buurt zien hoe leuk buitensport kan zijn en hoe gemakkelijk het is om het gewoon te proberen. Het is echt vergelijkbaar met het spelen in de buurt: zien spelen doet meespelen!"

Meer velden, meer buiten spelenWethouder Ben Tap: "Ik heb vroeger ook gehonkbald en ben begonnen met peanutball. Dat is nu beeball. Het is goed dat er naast de Cruyff courts nu een soortgelijke openbare voorziening komt voor een andere sport. Ik ben ook blij met de samenwerking tussen de vereniging en het onderwijs.Als het experiment met dit veld slaagt is dit misschien een opmaak voor meer van deze velden in kinderrijke buurten in Hoorn. Op welke termijn die worden gerealiseerd hangt af van de mogelijkheden die de huidige samenwerkingspartners elkaar kunnen bieden." Voorzitter van Drunen: "De vereniging is vernoemd naar de bekende honkbal familie Urbanus, vandaar dat wij het passend vonden om aan dit BeeBallveld ook deze naam te geven."

 

 


 
BEEBALL BIJ URBANUS

Untitled 5 Untitled 1 Untitled 2 Untitled 3 

Ben je nou ook zo nieuwsgierig hoe het er bij zo'n beeballwedstrijd aan toe gaat?
Nou,
klik dan snel op deze LINK en je zult het zien! Ik wed dat je staat te trappelen om mee te doen....


HBSV Urbanus heeft alle moeite gedaan om toestemming te verkrijgen van de personen die voorkomen in dit beeldmateriaal. Mocht je desondanks toch van mening zijn dat personen in dit beeldmateriaal ten onrechte zijn afgebeeld, meld dit dan direct via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 URBANUS KLEURT GROENHBSV Urbanus is goed aan het werk aan verduurzaming van de club

Vandaag is het zover met dank aan Provincie Noord-Holland welke een service gerichte en uitstekende organisatie hebben opgezet voor verduurzamen ook voor sportverenigingen, tevens met dank aan Metaal bedrijf De Greeuw in Wognum welke ons hebben geholpen met de constructie voor de plaatsing van de zonnepanelen, tevens dank aan Met de Zon de leverancier voor hun flexibele opstelling.

Het is ons gelukt om de zonnepanelen op 30 Augustus aan te sluiten, en de eerste zonnestroom loopt van af vandaag terug op het Net. We hopen dat dit ons de aankomende 20 jaar zal helpen met de verduurzaming en kosten voor onze leden en onze toekomstige leden.

Nogmaals dank Provincie Noord Holland, Metaal bedrijf De Greeuw en Met de Zon, voor HBSV Urbanus is dit een grote stap richting verduurzaming, kosten beheersing en voortbestaan.