• Foto: Angelina Carol - Echt in Beeld
  • Foto: Angelina Carol - Echt in Beeld
  • Foto: Angelina Carol - Echt in Beeld
  • Foto: Angelina Carol - Echt in Beeld
  • Foto: Angelina Carol - Echt in Beeld
  • Foto: Angelina Carol - Echt in Beeld
  • Foto: Stock
  • Foto: Angelina Carol - Echt in Beeld

LANDELIJKE BEEBALLDAG
GROOT SUCCES!

Persbericht NHD

HBSV Urbanus trotse gastheer Landelijke Beeball Dag:
jeugd heeft de toekomst
 
Honkbalkabouters slaan hun slag
 
ZWAAG - Meer dan honderd jonge honkballertjes verzamelden zondag in alle vroegte op de velden van HBSV Urbanus in Zwaag voor de landelijke Beeball Dag. Met een sportief fanatisme slaan ze in een minicompetitie heel wat balletjes weg.
 
jerom adams landelijke beeba
 
“Wat het kaboutervoetbal is voor voetbal, is Beeball voor honkbal”, vertelt voorzitter Martin van Drunen. “Beeball stimuleren is een van de pijlers van ons ledenbeleid. Daarom zijn we blij en trots dat we deze landelijke Beeball Dag mogen organiseren. De jeugd heeft tenslotte de toekomst.”
Hoewel veel belangstelling langs de lijn natuurlijk is toe te juichen zijn er in verband met de richtlijnen van de RIVM maatregelen getroffen. “Het aantal volwassen bezoekers hebben we geprobeerd in te perken en we hebben meer ruimte tussen de speelvelden gecreëerd. We weten uit ervaring dat de jonge spelers, tussen de vijf en de negen jaar, in de regel niet bij de vereniging douchen. Die ruimtes hebben we dichtgelaten. De toiletten en de kantine zijn wel open. Het verloopt goed, iedereen houdt zich aan de regels.”

Als er niet gespeeld wordt vermaken de honkbalkabouters zich op een groot springkussen. Eenmaal op het veld komt de energie pas echt goed los. Langs de lijn staan ouders op gepaste afstand het kroost bemoedigend toe te juichen. ‘Lopen, lopen, lopen…Jammer man’. De ‘aaahs’ en ‘ooohs’ worden, afhankelijk van het succes van een goede bal, afgewisseld met ‘yesss’ en ‘jaaahs’.
 
“Onze vereniging bestaat 55 jaar. We hebben ongeveer honderd jeugdleden. De landelijke Beeball Dag stond eerst in juni op het programma. Door corona is het door de bond uitgesteld naar vandaag. We vinden het vooral belangrijk dat jonge talenten op een dag als vandaag lekker kunnen spelen. Ze krijgen na afloop van de minicompetitie een herinneringsspeldje en een sticker. Dat is leuker dan een wisselbeker, want wie mag die mee naar huis?! Het gaat op die leeftijd meer om het spelen dan om de winst.”

De spelers van de thuisclub konden nog redelijk uitslapen, voor ouders van uitgenodigde clubs vanuit het hele land was het vanmorgen vroeg opstaan. “We moesten hier om acht uur zijn”, zegt Erwin Adams, vader van de achtjarige beeballspeler Jerom. “We hebben bijna een uur in de auto gezeten”, vertelt het jonge honkbaltalentje, dat het veld verlaat na een mooie slag. “Ik speel al twee jaar honkbal. Mijn vader niet, maar hij traint wel met me!”
 
Over de vroege start zegt Van Drunen: “We hebben geen verlichting op de banen. We zijn daar nog steeds over in gesprek met de gemeente. Op maandag en vrijdag wordt hier softbal gespeeld. Dan blijven er maar drie trainingsdagen over, en het wordt ook alweer vroeg donker. Dat is voor ons best een zorg.”
HBSV Urbanus heeft deze dag twee Beeballteams op het veld staan: het Rookie-team (van 5 t/m 7 jaar) en het Major Team, met spelers tussen de zeven en negen jaar. Naast Urbanus aan de Kerketuin in Zwaag waren honkbalclubs in Brunssum, Leek, Oosterhout en Vlaardingen de gastheren van de landelijke Beeball Dag.

 

facebook